Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Nadelen van een waterontharder

Nadeel waterontharder

De voordelen van een waterontharder zijn bekend (geen kalk meer in uw leidingwater dus minder schoonmaken, lagere energie rekening en beter voor het milieu). Maar wat is het nadeel van een waterontharder?

De 5 grootste nadelen van een waterontharder

Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Nadeel 1: Kalk is toch juist goed voor de mens?

Nadeel 2: Waterontharders zijn toch slecht voor de leidingen?

Nadeel 3: Een waterontharder maakt toch veel lawaai?

Nadeel 4:  Een waterontharder is toch heel erg duur?

Nadeel 5: Een waterontharder bespaart toch heel veel tijd?

 

Maar kloppen deze nadelen?

 

1. Kalk is toch juist goed voor de mens?

De 2 mineralen die uit het water gehaald worden, gedurende het onthardingsproces, zijn Calcium en Magnesium. Beide mineralen zijn belangrijk voor de mens, maar komen slechts in zeer geringe mate voor in leidingwater dat niet onthard is. Zo bevat het leidingwater bij ons in Dronten aan Calcium 35,5 mg/liter en aan Magnesium 2,64 mg/liter. Het voedingscentrum beveelt op hun website voor een volwassene per dag 1000-1200 mg Calcium en 280-350 mg Magnesium aan.

Als u dus uw ADH (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid) wilt halen uit water moet u minimaal 28 liter water drinken voor het Calcium en minimaal 106 liter water voor het Magnesium. Geen aanrader lijkt ons, want dan krijgt u hele andere gezondheidsproblemen……

Zie ook: Is onthard water slecht voor mijn bloeddruk?

 

2. Waterontharders zijn toch slecht voor de leidingen?

Het tegendeel is waar. Zacht water is zacht voor uw leidingen net als voor uw huid. Het zou toch raar zijn dat dermatologen een waterontharder aanraden als u last heeft van bijvoorbeeld eczeem maar dat uw leidingen daar niet tegen zouden kunnen. Hoe komt dit fabeltje dan in de wereld? Heel eenvoudig zacht water wordt verward met zuur water. Zuur water veroorzaakt corrosie in uw leidingen maar zacht water is  geen zuur water.

Zie ook: zacht water slecht voor de leidingen is een fabel

3. Een waterontharder maakt toch veel lawaai?

Vaak krijgen wij de vraag of het geluid dat een ontharder zou veroorzaken tijdens het ontharden een nadeel van een waterontharder is. Maar dat geluid is er niet want het water stroomt geruisloos door uw leidingen. De ontharder voegt niets aan geluid toe tijdens het ontharden, u zult er niets van merken.

Tijdens het regenereren/spoelen moeten de kleppen in de ontharder in de spoelpositie gebracht worden. Dit gebeurt mechanisch bij stroomloze ontharders en elektronisch bij de overige ontharders. Dit geeft een licht zoemend geluid gedurende ongeveer een minuut. Als uw waterontharder zich in de meterkast bevindt zult u de deur van de meterkast moeten openen om dit te kunnen horen, het stelt heel weinig voor.

Dus u hoeft echt niet bang te zijn dat u wakker wordt van spoelgeluiden.

4. Een waterontharder is toch heel erg duur?

Het klopt dat een (echte) waterontharder een forse investering is. Dit is dus een nadeel van een waterontkalker. Maar wist u dat u met een waterontharder ook veel geld bespaart (200 tot 500 euro per jaar) en dus eigenlijk uw investering binnen een paar jaar weer terug heeft verdient? Uw energie rekening gaat naar beneden, u hoeft minder zeep en waspoeder te gebruiken en uw apparatuur gaat veel langer mee.

Benieuwd naar de prijzen van een waterontharder? Klik hier.

5. Een waterontharder bespaart toch heel veel tijd?

Dit klopt wel. Een groot nadeel van een waterontharder is dat u veel minder hoeft schoon te maken dus u houdt heel veel tijd over. U zult helaas dus een andere hobby moeten zoeken.

 

Voordelen waterontharder

Vraag is natuurlijk, heeft een waterontharder naast nadelen ook voordelen? Uiteraard anders zouden we natuurlijk geen waterontharders leveren. We zetten er even een paar voor u op een rijtje:

 Stopt kalkaanslag
 Bespaart schoonmaakmiddelen en energie
 Duurzaam en 100% efficiënt
 Zacht voor huid, haar en was
 Verlengt de levensduur van huishoudelijke apparaten

Meer weten over de voordelen? Klik hier

 

 

 

Fabels en feiten waterontharders

Er gaan veel verhalen in omloop over waterontharders. Op onze speciale Feiten en Fabels pagina hebben we de feiten voor u op een rijtje gezet en behandelen we vragen als:  Is zacht water slecht voor de bloeddruk? Vermindert zacht water huidproblemen? Is bronwater gezonder dan leidingwater?

Klik hier om naar de Feiten en Fabels pagina te gaan.

Heb je al een keuze gemaakt?

Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!