Waterhardheid Oldenzaal

Home » Waterhardheid » Waterhardheid Oldenzaal

De waterhardheid van het water in de Oldenzaal 8,5. 

Met deze hardheid is het leidingwater in Oldenzaal betekent dat er 151,3 gram kalk in elke m3 water. Door het gebruik van een waterontharder haalt u al deze kalk uit het leidingwater!

Per jaar komt er 22,69 kilo kalk in uw water

Als u een gemiddeld waterverbruik heeft van 150 m3 per jaar, haalt uw waterontharder op jaarbasis 150 m3 x 165,54 gram = 22,69 kilogram kalk uit uw water! Zo voorkomt u dus die vervelende kalkaanslag die uw douche ontsiert, uw koffiezetapparaat en douchekop verstopt en het rendement van uw warmwaterleidingen verlaagt.

Waterontharder kopen in Oldenzaal

Heeft u ook last van kalkaanslag in Oldenzaal. Gezien de hardheid van uw leidingwater is dat heel goed mogelijk. Dit harde water is zacht te maken met een ontkalker ook wel waterontharder genoemd. Deze ontkalker haalt 100% van het kalk uit uw leidingwater. Bekijk ons assortiment waterontharders en bepaal welke ontharder het best bij uw situatie past. Uiteraard helpen we u graag bij het maken van de juiste keuze.

Zacht water in Oldenzaal

De waterhardheid in Oldenzaal ligt rond de 8,5 dH. Dit betekent dat het water in Oldenzaal behoorlijk hard is. In Nederland is de gemiddelde waterhard 8 dH en vanaf 2,4 dH gaat u al de nadelen van kalkaanslag ervaren. Omdat in Nederland zacht water van nature eigenlijk niet voorkomt, is een waterontharder een goede oplossing om van de nadelige gevolgen van kalk af te komen.

De waterhardheid in de rest van ons land

De waterhardheid in Nederland verschilt heel erg: dit loopt uiteen van iets meer dan 2 dH tot wel 15 dH. Dit komt omdat water soms uit kalkarme bronnen gewonnen wordt, zoals oppervlaktewater (rivieren, beken) of water uit de duinen. Het water dat hieruit gewonnen wordt, heeft doorgaans een lage, natuurlijke hardheid. Meestal wordt in Nederland echter gebruik gemaakt van grondwater. Dit levert vrijwel altijd een veel hogere waterhardheid op omdat dit water zich in kalkrijke bodemlagen bevindt. Dit wordt veroorzaakt door de overblijfselen van de schelpdieren die hier duizenden jaren geleden – toen Nederland nog onder water stond – leefden.

Meer weten: Wat is waterhardheid?

Vragen over onze waterontharders?

Wilt u weten welke waterontharder u het beste kunt gebruiken in uw situatie? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij voorzien u graag van een passend advies voor uw woning of bedrijfspand in Oldenzaal. Bel naar 085 060 4470 of mail naar info@mooiwater.nl.

Meer informatie nodig?

Download gratis een vrijblijvend de brochure!