Waterhardheid Kerkrade

Home » Waterhardheid » Waterhardheid Kerkrade

Het water in Kerkrade wordt geleverd door WML. De waterhardheid van het water dat geleverd wordt door dit waterbedrijf is 3,5 dH . De hardheid op uw woonadres kunt u achterhalen door uw woonplaats op te zoeken op de website van WML

Met deze hardheid is het water van WML redelijk zacht. Dit betekent dat er wel kalk in uw water zit want 6,3 dH waterhardheid zorgt voor 62,3 gram kalk in elke m3 water. 

Per jaar komt er 9,34 kilo kalk in uw water

Als u een gemiddeld waterverbruik heeft van 150 m3 per jaar, haalt uw waterontharder op jaarbasis 150 m3 x 62,3 gram = 9,34 kilogram kalk uit uw water! Zo voorkomt u dus die vervelende kalkaanslag die uw douche ontsiert, uw koffiezetapparaat en douchekop verstopt en het rendement van uw warmwaterleidingen verlaagt.

Kalk in Kerkrade

Woont u in Kerkrade dan heeft u matig last van kalkaanslag. Een hardheid van 3,5 is niet heel veel. Gemiddeld heeft Nederland een hardheid van 8 dH dus u zit in Kerkrade aan de zachte kant.

Zacht water in Kerkrade

De waterhardheid in Kerkrade is 3,5 dH. Dit betekent dat het water in Kerkrade zacht is (natuurlijk niet volledig zacht want dan zou het 0dH zijn). In Zuid-Europa kent men namelijk wel hardheden van 50 dH.  Zacht water is water dat vrij of ontdaan is van kalk. Omdat in Nederland zacht water van nature eigenlijk niet voorkomt, is een waterontharder een goede oplossing om van de nadelige gevolgen van kalk af te komen. Wij adviseren vanaf een hardheid van 4 dH een waterontharder.

De waterhardheid in de rest van ons land

De waterhardheid in Nederland verschilt heel erg: dit loopt uiteen van iets meer dan 2 dH tot wel 15 dH. Dit komt omdat water soms uit kalkarme bronnen gewonnen wordt, zoals oppervlaktewater (rivieren, beken) of water uit de duinen. Het water dat hieruit gewonnen wordt, heeft doorgaans een lage, natuurlijke hardheid. Meestal wordt in Nederland echter gebruik gemaakt van grondwater. Dit levert vrijwel altijd een veel hogere waterhardheid op omdat dit water zich in kalkrijke bodemlagen bevindt. Dit wordt veroorzaakt door de overblijfselen van de schelpdieren die hier duizenden jaren geleden – toen Nederland nog onder water stond – leefden.

Vragen over onze waterontharders?

Wilt u weten welke waterontharder u het beste kunt gebruiken in uw situatie? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij voorzien u graag van een passend advies voor uw woning of bedrijfspand in Kerkrade. Bel naar 085 060 4470 of mail naar info@mooiwater.nl.

Meer informatie nodig?

Download gratis en vrijblijvend de brochure!

 

Download de brochure