Waterhardheid Hendrik-Ido-Ambacht

Home » Waterhardheid » Waterhardheid Hendrik-Ido-Ambacht

De waterhardheid van het water in Hendrik-Ido-Ambacht is 8,8 dH. 

Met deze hardheid is het water in Hendrik-Ido-Ambacht betekent dat er 156,64 gram kalk in elke m3 water. Door het gebruik van een waterontharder haalt u al deze kalk uit het leidingwater!

Per jaar komt er 23,49 kilo kalk in uw water

Als u een gemiddeld waterverbruik heeft van 150 m3 per jaar, haalt uw waterontharder op jaarbasis 150 m3 x 156,64 gram = 23,49 kilogram kalk uit uw water! Zo voorkomt u dus die vervelende kalkaanslag die uw douche ontsiert, uw koffiezetapparaat en douchekop verstopt en het rendement van uw warmwaterleidingen verlaagt.

Waterontkalker in Hendrik-Ido-Ambacht

Heeft u thuis in Hendrik-Ido-Ambacht last van kalkaanslag en kalk in uw apparaten? Een waterontharder van MooiWater zorgt ervoor dat u kunt genieten van alle voordelen van zacht water. Bekijk ons assortiment waterontharders en bepaal welke ontharder het best bij uw situatie past. Uiteraard helpen we u graag bij het maken van de juiste keuze.

Zacht water in Hendrik-Ido-Ambacht

De waterhardheid in Hendrik-Ido-Ambacht ligt rond de 8,8 dH. Dit betekent dat het water in Hendrik-Ido-Ambacht behoorlijk hard is. In Nederland is de gemiddelde waterhard 8 dH en vanaf 2,4 dH gaat u al de nadelen van kalkaanslag ervaren. Omdat in Nederland zacht water van nature eigenlijk niet voorkomt, is een waterontharder een goede oplossing om van de nadelige gevolgen van kalk af te komen.

De waterhardheid in de rest van ons land

De waterhardheid in Nederland verschilt heel erg: dit loopt uiteen van iets meer dan 2 dH tot wel 15 dH. Dit komt omdat water soms uit kalkarme bronnen gewonnen wordt, zoals oppervlaktewater (rivieren, beken) of water uit de duinen. Het water dat hieruit gewonnen wordt, heeft doorgaans een lage, natuurlijke hardheid. Meestal wordt in Nederland echter gebruik gemaakt van grondwater. Dit levert vrijwel altijd een veel hogere waterhardheid op omdat dit water zich in kalkrijke bodemlagen bevindt. Dit wordt veroorzaakt door de overblijfselen van de schelpdieren die hier duizenden jaren geleden – toen Nederland nog onder water stond – leefden.

Vragen over onze waterontharders?

Wilt u weten welke waterontharder u het beste kunt gebruiken in uw situatie? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij voorzien u graag van een passend advies voor uw woning of bedrijfspand in Hendrik-Ido-Ambacht. Bel naar 085 060 4470 of mail naar info@mooiwater.nl.

Meer informatie nodig?

Download gratis en vrijblijvend de brochure!

 

Download de brochure