Waterhardheid Heerde

Home » Waterhardheid » Waterhardheid Heerde

De waterhardheid van het water in Heerde rond de 2,5 dH, maar verschilt soms per wijk. De exacte hardheid op uw woonadres kunt u achterhalen door uw postcode in te vullen op de website van uw waterbedrijf Vitens.

Met deze hardheid is het water in Heerde zacht. Dit betekent dat er weinig kalk in uw water zit, want 2,5 dH waterhardheid zorgt voor 44,5 gram kalk in elke m3 water. 

Per jaar komt er 6,675 kilo kalk in uw water

Als u een gemiddeld waterverbruik heeft van 150 m3 per jaar, haalt uw waterontharder op jaarbasis 150 m3 x 44,5 gram = 6,675 kilogram kalk uit uw water! Dit is verhoudingsgewijs niet heel veel. U zult in Heerde dan ook niet heel veel nadeel hebben van het kalk in uw leidingwater.

Waterontharder nodig in Heerde?

Woont u in Heerde dan heeft u slechts in beperkte mate last van kalkaanslag en kalk in uw apparaten. 2,5 dH is niet heel erg hoog. Gemiddeld is de waterhardheid in Nederland 8 dH. Een waterontharder van Mooiwater zorgt ervoor dat u kunt genieten van alle voordelen van zacht water.

 

De waterhardheid in de rest van ons land

De waterhardheid in Nederland verschilt heel erg: dit loopt uiteen van iets meer dan 2 dH tot wel 15 dH. Dit komt omdat water soms uit kalkarme bronnen gewonnen wordt, zoals oppervlaktewater (rivieren, beken) of water uit de duinen. Het water dat hieruit gewonnen wordt, heeft doorgaans een lage, natuurlijke hardheid. Meestal wordt in Nederland echter gebruik gemaakt van grondwater. Dit levert vrijwel altijd een veel hogere waterhardheid op omdat dit water zich in kalkrijke bodemlagen bevindt. Dit wordt veroorzaakt door de overblijfselen van de schelpdieren die hier duizenden jaren geleden – toen Nederland nog onder water stond – leefden.

Meer weten: Wat is waterhardheid?

Vragen over onze waterontharders?

Wilt u weten welke waterontharder u het beste kunt gebruiken in uw situatie? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij voorzien u graag van een passend advies voor uw woning of bedrijfspand. Bel naar 085 060 4470 of mail naar info@mooiwater.nl.

Meer informatie nodig?

Download gratis en vrijblijvend de brochure!

 

Download de brochure