Home » Feiten en fabels » Is zacht water lekkerder?

Is zacht water lekkerder dan hard water?

Met een waterontharder haal je het kalk uit het water. Wat doet dit met de smaak? We krijgen vaak de vraag: Is zacht water nou lekkerder dan hard water? Over smaak valt niet te twisten, zeggen ze altijd. De één vindt dit lekker en een ander dat. Toch wilden we graag weten wat de meeste mensen nou lekkerder vinden: water met kalk of kalkvrij water. Daarom onderzochten wij wat mensen nu eigenlijk van de smaak van onthard water vinden.

Onderzoek smaak kalkvrij water

We vroegen meer dan 300 personen wat zij van de smaak van kalkvrij water vonden. Wat bleek? Onthard water vinden de meesten mensen het lekkerst. De resultaten van het onderzoek zie je in onderstaande grafiek.

smaak water

Toelichting onderzoek ‘smaak water bij waterontharder’

De overgrote meerderheid vindt zacht water lekkerder dan hard water (62%). Slechts 11% vindt het minder lekker en 27% proeft geen verschil.

Is de smaak van water in Nederland overal hetzelfde?

De smaak van water hangt af van de samenstelling van het water. In Nederland maken de watermaatschappijen gebruik van verschillende bronnen en deze hebben ook een verschillende samenstelling. Niet alleen de hardheid van het water verschilt maar er bevinden zich ook andere mineralen in het leidingwater. Dit verschil zou je kunnen proeven. Daarom kan het zijn dat je water in bijvoorbeeld Brabant lekkerder vindt dan in Overijssel.

Verandert de smaak door een waterontharder?

Zodra je een waterontharder hebt, haal je al het kalk uit het water. Dit kan ook iets met de smaak doen. Uit ons onderzoek blijkt nu dat de meeste mensen kalkvrij water juist lekkerder vinden dan kalkrijk water. Slechts 11% vindt zacht water minder lekker dan hard water. Maar zoals hierboven ook al vermeld, smaken verschillen.

Waarom kalkvrij water?

Naast de smaak van water zijn er nog veel meer redenen om te kiezen voor kalkvrij water. Bekijk maar eens de pagina ‘De voordelen van een waterontharder‘ of download hieronder de brochure.

Meer informatie nodig?

Download gratis en vrijblijvend de brochure!

 

Download de brochure