Home » Feiten en fabels » Ontharders die op stroom werken bieden meer voordelen dan stroomloze ontharders

Ontharders die op stroom werken bieden meer voordelen dan stroomloze ontharders

Waterontharders die stroomloos werken verbruiken vanzelfsprekend geen stroom. De mooiwater ontharder verbruikt wel stroom maar is extreem energiezuinig. Het maximum stroomverbruik van onze regelunit is 6W en tijdens stand-by is dit 1W. Aangezien het piekverbruik alleen plaatsvindt tijdens het spoelen (regenereren) van het systeem en dit per spoelbeurt slecht zo’n 2 minuten kost, is het energieverbruik in 99,9% van de tijd dus slechts 1W. Het energieverbruik op maandbasis is door ons berekend op minder dan 1 kWh. Omgerekend naar de huidige energieprijzen nog geen €0,20. Een verwaarloosbaar bedrag dus.

Nadelen stroomloze ontharders

Nadeel van stroomloze ontharders is dat er op geen enkele wijze informatie over het functioneren van de ontharder beschikbaar is. Maar het heeft ook geen slimme functies zoals een melding als het zout bijna op is of een mogelijkheid om een vakantiestand te programmeren. Lees hier meer over de nadelen van stroomloze waterontharder.

Stroomloze ontharders veel duurder

Stroomloze ontkalkers zijn in aanschaf veel duurder (dit scheelt soms meer dan 500 euro) maar daarnaast bestaan de jaarlijkse kosten bij ontharders vooral uit de kosten van het zout. Een stroomloze ontharder gebruikt vaak dure zoutblokken i.pv. tabletten wat veel duurder is.  Let u daar goed op bij de aanschaf van een ontharder.