Home » Feiten en fabels » Een ontsmettingsmodule op basis van chloor leidt tot minder onderhoud

FABEL: Een ontsmettingsmodule op basis van chloor leidt tot minder onderhoud

Bij elke regeneratie wordt het systeem gereinigd. Omdat dit gebeurt met een 100% zoutoplossing gebeurt dit reinigen zeer grondig. Bacteriën zijn hier niet tegen bestand, dus een chloorbehandeling na het regenereren m.b.v. een ontsmettingsmodule kan geen kwaad maar voegt ook niets toe. Dat een chloor- of ontsmettingsmodule tot minder onderhoud zou leiden, is dus ook een fabeltje.

Vakantiemodus

Toch wordt er door sommige aanbieders beweerd dat vanwege besmettingsgevaar ontharders niet zonder ontsmettingsmodule kunnen. Dat klinkt wellicht logisch maar is onzin omdat deze chloorbehandeling alleen gebeurt tijdens het regenereren. En regenereren gebeurt pas als je water verbruikt terwijl eventuele besmettingsgevaar alleen kan ontstaan als je géén water verbruikt, zoals tijdens vakanties. Speciaal daarvoor hebben wij, in tegenstelling tot veel andere ontharders, een speciale Hygeïne Module (Ook wel Vakantiemodus genoemd). Die zorgt ervoor de bacteriën helemaal geen kans krijgen en voorkomt besmettingsgevaar. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Sterker nog, als je terugkomt van vakantie en de eerste spoelbeurt vindt pas enkele dagen later plaats dan gebruikt je dus een paar dagen water dat volgens de aanbieders van ontsmettingsmodules niet goed zou zijn!

De Hygeïne Module (Vakantiestand) van onze ontharders

Afhankelijk van het type ontharder wordt de Hygiëne Module (Vakantiestand) geheel automatisch (Excellent-serie) of met een druk op de knop (Comfort-serie) ingeschakeld. Zo ben je ervan verzekerd dat tijdens jouw afwezigheid de hars regelmatig gespoeld wordt. Daarom plegen wij ook slechts eens per 2 jaar onderhoud en niet elk jaar. Tijdens die inspectie wordt voornamelijk gekeken naar de mechanische werking van het apparaat en de instellingen maar niet naar besmettingsgevaar omdat dat helemaal niet nodig is. Onze systemen reinigen zich bij elke spoelbeurt volledig zonder kans op besmettingsgevaar.