Home » Feiten en fabels » Onthardingszout geschikte menselijke consumptie

Feit: Onthardingszout is geschikt voor menselijke consumptie

De vraag wordt ons weleens gesteld of het onthardingszout ook geschikt is voor menselijke consumptie. Ons onthardingszout is zeer zuiver zout, ontdaan van alle mogelijke verontreinigingen en dus prima geschikt om te consumeren. Het is zout in zijn zuiverste vorm. Het is extra gezuiverd om te garanderen dat uw ontharder jarenlang zorgeloos kan functioneren zonder dat het zout verontreinigen in uw apparatuur achterlaat of gaat klonteren. Dit zou tot storingen kunnen leiden en dat willen we graag voorkomen.

Keukenzout is minder zuiver zout en zal daarom na verloop van tijd de waterontharder gaan verontreinigen en dit leidt onvermijdelijk tot storingen. Daarom dient u ook speciaal gezuiverd onthardingszout te gebruiken. Overigens komt het zout dat we gebruiken niet in uw drinkwater terecht maar wordt afgevoerd via de afvoer. 

Wij weten precies hoe ons zout wordt geproduceerd en gezuiverd, dit weten wij niet van andere ontharder zoutsoorten. Daarom willen wij ook graag dat u ons zout gebruikt, pas dan weten we zeker dat het topkwaliteit is.