Home » Feiten en fabels » Ontharders zuinig met zout

Feit: Mooiwater ontharders zijn zeer efficiënt dus zeer zuinig met zout

De waterontharders van mooiwater zijn zeer efficiënt. Graag leggen we uit hoe onze geavanceerde ontharders dit voor elkaar krijgen.

Bij elke ontharder die op de markt verkrijgbaar is vindt het ontharden plaats door een eenvoudig scheikundig proces (Calcium- en Magnesiumionen worden uitgewisseld tegen Natriumionen). Dit proces is bij alle ontharders gelijk. Als de hars is “verzadigd” met Calcium en Magnesium, dient de hars gereinigd te worden en wordt dan gespoeld met pekelwater (Natrium). Tot zover geen verschil tussen de diverse ontharders die er op de markt zijn.

100% efficiënt verbruik van zout

Pas bij het spoelen wordt duidelijk of dit efficiënt gebeurt (met gebruik van zo weinig mogelijk zout), of dat dit niet efficiënt gebeurt (meer zoutverbruik dan noodzakelijk). Op onze pagina ‘Verschillende soorten waterontharders’ leggen wij precies uit hoe de verschillen in zoutverbruik en dus efficiency ontstaan. Alleen de Volumegestuurde apparaten (zoals onze Duplex) en de Proportioneel Tijd + Volume gestuurde apparaten (Comfort en Excellent-serie) werken 100% efficiënt en zijn daarmee de efficiëntste die er zijn. Efficiënter kan niet!

Zowel tijd- als volumegestuurd (en proportioneel)
Het is dus bij de aanschaf verstandig om te letten op enerzijds de aanschafprijs en anderzijds de efficiency. Alleen de combinatie van een scherpe aanschafprijs en 100% efficiency geeft u het beste uitgangspunt bij uw overwegingen. Onze apparaten zijn voordelig in aanschaf én voordelig in gebruik.