Home » Feiten en fabels » Ontharders goed voor het milieu

Feit: Ontharders zijn goed voor het milieu

Een waterontharder is goed voor het milieu, omdat een waterontharder het gebruik van wasmiddelen, schoonmaakmiddelen en lichaamsverzorgingsproducten aanzienlijk vermindert en het gebruik van ontkalkers zelfs reduceert tot 0!

Hoger rendement
Daarnaast leidt het gebruik van een ontharder tot een hoger rendement van verwarmingselementen in Qookers, waterkokers, CV en boilers etc. Dit kan tot een besparing van zelf leiden tot een besparing van 10% energie.

Wel is het zo dat het gebruik van een waterontharder gepaard gaat met het gebruik van zout. Nu is zout op zich niet schadelijk voor het milieu. In de winter van 2014 op 2015 is er bijvoorbeeld zo’n 100 miljoen kilo strooizout op straat beland en zelfs dergelijke hoeveelheden leiden niet tot milieuproblemen. Toch willen wij het zoutverbruik zoveel mogelijk beperken, dat is goed voor je portemonnee en voor het milieu. Immers wat aan het water toegevoegd wordt moet er door het waterbedrijf ook weer uitgehaald worden. Daarom zijn onze Mooiwater ontharders de zuinigste die er bestaan. Een gemiddeld gezin gebruikt tussen de 50 en 75 kilo zout per jaar.

O ja en de waterontharder van Mooiwater verbruiken amper stroom (gemiddels slechts voor € 2,50 per jaar)

Kijk ook: Verschillende soorten waterontharders