Is een waterontharder duurzaam?

Home » Waterontharder duurzaam

Een waterontharder helpt u mee om duurzaam te worden. Zo hoeft u minder schoonmaakmiddelen te gebruiken, gaat het rendement van uw CV-omhoog en gaan uw apparaten langer mee.

Hoger rendement dankzij waterontharder

Hard water zorgt voor kalkafzetting op de verwarmingselementen van cv-ketels, vaatwassers, wasmachines, waterkokers etc. Deze kalkafzetting werkt als een isolerende laag op deze verwarmingselementen waardoor er verlies van rendement ontstaat. Uw energierekening zal daarom aanzienlijk stijgen.

Doordat kalkvrij water de reeds aanwezig kalkaanslag oplost, zullen de verwarmingselementen na verloop van tijd weer kalkvrij zijn en wordt er een aanzienlijke rendementsverbetering bereikt. Dit voordeel bedraagt al snel zo’n 10%. Rekent u maar eens uit hoeveel dat in uw situatie scheelt!

Minder schoonmaakmiddelen

Bij onthard water is de kalk al uit het water verdwenen en kunnen de zeep en andere schoonmaakmiddelen hun volledige capaciteit inzetten voor het reinigen. Daarom leidt zacht water tot een aanzienlijk lager verbruik van deze middelen. En dat is niet alleen goed voor uw portemonnee maar ook voor het milieu. Want dankzij kalkvrij water bespaart u minimaal 50% op zeep en andere schoonmaakmiddelen.

Agressieve reinigingsproducten zijn nodig om de kalkaanslag van uw koffiezetapparaat, douchecabine, waterkoker of kranen te verwijderen. Onthard water bevat geen kalk meer en er hoeft dus ook nooit meer kalk(-aanslag) verwijderd te worden. Zo simpel is het. Het spreekwoord luidt: voorkomen is beter dan genezen. Wij noemen het duurzaam comfort.

Apparaten gaan langer mee

Naast de besparingen op schoonmaakmiddelen en een beter rendement van uw verwarming, gaan veel van uw huishoudelijke apparaten langer mee.

Apparaten kunnen niet zo goed tegen hard water. Veel apparatuur gaat kapot omdat er zich na verloop van tijd kalk ophoopt. In uw espressoapparaat of kokendwaterkraan hoopt de kalk zich op in de boiler, waardoor het apparaat er na verloop van tijd gewoon mee stopt. Eerst zullen zich storingen of haperingen voordoen, daarna zal het apparaat stuk gaan als u niet snel gaat ontkalken.

Uw glimmende thermostaatkraan wordt na een tijdje niet alleen dof van de kalk, maar ook de draaischijven worden aangetast. Wanneer u de temperatuur moeilijker kunt regelen door een stroef draaiende knop, dan kunt u erop wachten dat de kraan het gaat begeven.

Waterontharder duurzaam?

Dus op de vraag of een waterontharder duurzaam is, kunnen we niet anders dan bevestigend antwoorden. 

Meer informatie nodig?

Download gratis een vrijblijvend de brochure!

Is het gebruik van zout slecht voor het milieu?

Een waterontharder gebruikt zout, is dit schadelijk? Nu is zout op zich niet schadelijk voor het milieu. In een gemiddelde winter wordt bijvoorbeeld zo’n 100 miljoen kilo strooizout op straat gegooit en zelfs dergelijke hoeveelheden leiden niet tot milieuproblemen.

Toch willen wij het zoutverbruik zoveel mogelijk beperken, dat is goed voor uw portemonnee en voor het milieu. Immers wat aan het water toegevoegd wordt moet er door het waterbedrijf ook weer uitgehaald worden. Daarom zijn onze MooiWater ontharders de zuinigste die er bestaan. Een gemiddeld gezin gebruikt tussen de 50 en 75 kilo zout per jaar.

zacht water maken

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën zijn onze waterontharders zeer efficiënt met het laagste water en zoutverbruik. In 2020 hebben we het keurmerk MVO conform ISO 26000 voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen gekregen.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over waterontharders/ verzachters of weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op via 085 060 4470  of vraag vrijblijvend een offerte aan. We zijn u graag van dienst!

Heeft u al een keuze gemaakt?

Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!